22.09.2023 | 23:52

Акустичен проект със старинна музика „Пътят на пилигрима” на Деница Серафим във Варна

Акустичният проект със старинна музика  „Пътят на пилигрима” на Деница Серафим ще бъде представен във Варна на 27 ноември в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ от 19:00 ч.

 „Пътят на пилигрима” е музикално пътешествие из Европа от XVI в. – време, в което се преплитат Средновековие, Ренесанс и Барок.

 Деница Серафим се вдъхновява от тези епохи и артистично пресъздава това пътешествие в песни, които съпровождат поклонническия път на група пилигрими, странстващи из стара Европа. Нейните мелодии са повлияни от автентичното звучене на музиката на Англия и Дания, Испания и Италия. Изпълнена на различни европейски езици, тази музика носи приказно усещане, наситено с романтиката на северното звучене, средновековните ритми и ренесансовата музика. В своя първи самостоятелен акустичен проект тя събира талантливи музиканти, които влизат в ролята на тези пътници и оживяват нейните музикални идеи. Участниците в това пътешествие са Асен Маринов – китара, аранжимент; Бояна Зарева – цигулка, виола, беквокали; Емил Михов – виола да гамба и блокфлейта; Йордан Владев – етно флейти, ударни; Деница Димитрова – келтска арфа, Емил Джордж – сакбът; Нейко Бодуров – тромпет; Анита Нейчева – бендир, перкусии, тамборино и разбира се, Деница Серафим – вокал, музика и костюмография.

Избраните инструменти са  характерни за старата европейска музика и създават специално звучене и настроение като в същото време атрактивно представят музиката на сцена. Деница Серафим влиза и в ролята на художник по костюмите, пресъздавайки интересна и автентична средновековна визия на основните действащи лица в този концерт.

Източник: Радио Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights