24.04.2024 | 18:44

Анета Яламова рисува любимото си Велико Търново в изложбата „Светло и цветно“

Снимка: Галерия „Париж“

Галерия „Париж“ представя изложбата живопис „Светло и цветно“ на Анета Яламова. Експозицията може да се разгледа на живо и онлайн в сайта на галерията до 30 октомври, съобщават от галерията.

В експозицията са наредени двадесет и пет картини, изпълнени в характерния за авторката стил наивизъм съчетан с майсторска техника и светлоизвличане, казват от екипа на изложбата.

„Анета Яламова рисува своето любимо Велико Търново, в който е родена, израсла, изучила се и създала семейство. Затова и до днес рисува с такава непресъхваща любов нейното си място, нейният град, в който най-съкровените първи трепети между младите хора съчетани с красотата на града винаги намират израз в живописта й. Самото заглавие „Светло и цветно“ много точно определя както съвсем буквално, така и метафорично картините на Яламова. Те наистина са изключително цветни, греещи и стоплящи, но едновременно с това показват светлината на самия живот, на неговата красива, романтична и леко утопична страна, в която на всички нас ни се иска да бъдем, защото някога в миналото наистина сме били там“, казва кураторът Надя Павлова.

Освен от Велико Търново, има и две картини от Пловдив, който е другият толкова приказно красив град и който омагьосва по същия начин със своята история, калдъръмени улици и стари къщи, допълва тя.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights