24.04.2024 | 14:22

Ансамбъл „Българе“ представя в Разград спектакъла си „Паисий“

Националният фолклорен ансамбъл „Българе“ представя в Разград спектакъла си „Паисий“, посветен на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски, съобщиха от Общинския културен център. 

Родолюбивите послания на хилендарския монах, събрани в неговия труд „История славянобългарска“, ще прозвучат на 6 март от сцената на Общинския културен център в изпълнение на актьора Димитър Селенски. Сценичните картини пресъздават знакови моменти от историята на българите, последвали появата на най-българската книга. Зрителите ще съпреживеят героичните моменти от миналото, пресъздадени от танцьорите на ансамбъл „Българе“. Спектакълът „Паисий“ е разказ за събуждането на гордостта и достойнството на народа ни, за българската чест, която „държи гръбнака ни изправен“, посочват от ансамбъла.

Това е поредно гостуване на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“ в Разград. През годините ансамбълът е представил на сцената на Общинския културен център спектаклите си „Уникалните гласове“, „Последната нощ на Апостола”, „Осмото чудо“, „Как ще ни стигнат американците”, „Това е България“. Миналата година разградчани и гости на града имаха честта да бъдат първите зрители от националното турне на спектакъла “Обичаите на България“, сочи справка на БТА в културния календар на общината.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights