28.05.2024 | 16:34

„Антитъга“ в „Сфумато“ представя вътрешния свят на съвременния човек

Снимка: „Сфумато“

„Антитъга“ е четвъртата  за новия сезон премиера в „Сфумато“. Премиерата е на 20 ноември, съобщават от театралната работилница.

Театралният пърформанс е базиран върху текстове на поета и драматург на „Сфумато“ – Стефан Иванов, и представя вътрешния свят на съвременния, лишен от успешни социални рефлекси човек, неговия абсурден и черен хумор, но и безсилието му в средата и държавата, в която живее, постоянното самообвинение за неспособността му да се адаптира към тях и да изгради своето щастие.
 
„Аантитъга“ е за човек в търсене на смисъл и на изход от лабиринта, в който сам се е вкарал, воден от вярата си, че може би любовта е достатъчна. „Антитъга“ е за суицидното мислене и поведение, клиничната депресия, всекидневния бърнаут, психологическитe травми, зависимости, лошите навици, повреденото общество, отстояването на гражданска позиция, липсата на емпатия, несподелената любов, хроничния негативизъм, смеха и смъртта. Теми, все по-актуални във време на войни, епидемии, икономически кризи и социална фрагментация. Поставя въпроса дали и как да се продължи да се живее, водейки война със себе си и в търсене на вътрешен и външен мир“, казва Стефан Иванов.

Режисьор е Антон Угринов

Музикалната среда е на Александра Дичева. Участват Анета Иванова, Василена Кънева, Йордан Върбанов, Петар Андреев.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights