22.06.2024 | 18:51

Артисти от 30 страни се събират в румънския град Търговище на 12-то издание на BABEL F.A.S.T.

Дванадесетото издание на BABEL F.A.S.T. започна днес, 10 юни, с артисти от 30 страни в румънския град Търговище.
Темата на фестивала тази година са ВРЪЗКИТЕ. През седемте дни зрителите ще имат възможност да гледат над 50 събития: театрални представления, на сцената и на открито, танци, филми, концерти, срещи с художници, изложби и представяне на книги, работилници и конференции, съобщава Радио Букурещ.
Фестивалът бе открит с представление от Чехия, „Играта на силата“, концепция, режисура и хореография: Андреа Милтнерова, от 15:00 часа.
Час по късно бе представено представлението „Добрият човек от Сечуан“, пиесата на Бертолт Брехт, поставена от режисьора Думитру Акриш, постановка на театър „Тони Буландра“.
Представители на компании от Литва, Израел, Япония и Италия също са част от програмата за деня.
Както всяка година, първата вечер се провежда и грандиозният БАБЕЛ ПАРАД, който започва от Летния театър – Calea Domnească – бул. Mircea cel Bătrân – Дом на профсъюзите.
Сред специалните гости на това издание са: Один Театрет, Институт Гротовски във Вроцлав – Полша, артисти от Шанхайската опера, Национален театър в Дебрецен – Унгария, каза Ливиу Челою, изпълнителен продуцент и селекционер на фестивала, в Spectacol@București.Ro спектакъл.
Сътрудничеството между театър „Тони Буландра“ и Асоциацията на театрите на Теджън в Южна Корея продължи и тази година, като зрители от всички възрасти ще имат специален момент, защото ще се играят двете версии на спектакъла „Малкият принц“, тази на румънски, с Ливиу Челою и сина му, Кодрин, и тази на корейски, в която актриса и дъщеря й са на сцената.
Представленията на открито, със свободен достъп са шоу с клауни и такова, в което изпълнителите ще танцуват точно на стената на сграда, или вечер с DJ Sorin Lupașcu, са само част от атракциите на този раздел.
Пълната програма на фестивала може да бъде намерена на сайта на babelfest.ro

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights