20.07.2024 | 13:11

Арт Галерия Ларго представя Татяна Харизанова „На седем места в седем дни“ Виртуална изложба живопис

В началото на 2023 година Арт Галерия Ларго стартира поредната си нова инициатива – онлайн модул „Виртуални изложби“. В уеб сайта на галерията вече е внедрена нова страница, която ще дава възможност да се експонират във виртуални зали картини на различни художници. Всички творби ще се презентират само онлайн, но ще могат да бъдат видяни на живо в галерията при запитване и интерес. Създаването и внедряването на новия модул „Виртуални изложби“ в сайта на галерия Ларго става възможно благодарение на финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура по програма „Едногодишен грант“. Чрез новия модул галерията ще има възможност да представя още повече артисти и техните творби и да представя тематични изложби и селекция от млади автори.
Първият автор, когото представяме с виртуална изложба в сайта на галерия Ларго, е талантливата художничка Татяна Харизанова. Експозицията се нарича „На седем места в седем дни“ и представя 14 картини, рисувани в последните две години. Татяна е изключително интересен художник, работеща в няколко различни жанрови и тематични посоки – абстракция, фигурална живопис, пейзаж и натюрморт. Колоритът ѝ е характерен, стилът ѝ е разпознаваем, а самата авторка в последните 3 години си изгради име на търсен, смел, различен автор на международната артистична сцена.
Татяна Харизанова е родена на 12 ноември 1977 г. в София. Завършва средното си образование в Професионална гимназия за изобразителни изкуства „Професор Николай Райнов“ със специалности „графика“ и „текстил“. През целия този период чиракува при майстори бижутери.  Висшето си образование завършва през 2002 година, специалност Геология. Активно се занимава с бижутерия до 2007-ма год. След 2007-ма започва да работи основно в областта на живописта. Участва в редица общи експозиции и има 11 самостоятелни изложби. Живее и работи в София.
Нели Вълчева, галерист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights