24.04.2024 | 16:17

Безплатно приложение свързва музиканти и други артисти с творци и продуценти от цял свят

Снимка: "Подиум"

Ново безплатно мобилно приложение дава огромни възможности на музиканти и други артисти да контактуват помежду си, да обявяват събития или да търсят партньори за даден проект.

Платформата се нарича Jamming! Find&Play и цели да преобрази начина, по който музикантите контактуват с глобалната музикална общност и развиват музикалната си кариера.

„Създателите са професионалисти, които с годините са идентифицирали проблемите или нуждите на музикантите – обясни БНР-Радио София Лилия Бонева, съосновател на платформата. – Но всъщност музикалната индустрия е съпътствана и от други артистични дейности и платформата ще помогне и на изпълнителни продуценти, видео- и тонрежисьори, DJ, танцови и музикални формации, хореографи, художници, фотографи, мениджъри, актьори, композитори, текстописци, дори татуисти, а така също и на музикални училища, клубове, зали, репетиционни, фестивали и всякакви други бизнеси и услуги свързани с музиката в България и по целия свят. Вярваме, че музикантите имат нужда от друга, по-профилирана среда, която да ги улесни в комуникацията си.“

Всеки може да изтегли Jamming! Find&Play, да си направи профил по начин, който прецени, да прибави линкове към собствени канали или проекти.

В платформата се публикуват и обяви за работа, има и секция Новини – например за музикални събития или промени в закон в дадена страна, отнасящ се до творческите гилдии и регулации на правата.

Можем да бъдем открити от цял свят, да публикуваме обяви за концертите, които правим като организатори или участници

„Настоявах и България да присъства, включително и с езика за регистрация, да се види, че и у нас се прави и има хубава музика. Както обичам да казвам, искаме да предоставим най-различни възможности и услуги на клик разстояние. В същото време сме отворени за предложения за подобряване на платформата“, допълни Лилия Бонева.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights