15.07.2024 | 7:57

Близо 2400 посещения за месец отчита Регионалният исторически музей в Хасково

Снимка: Община Хасково

Почти 2400 посетители са разгледали четирите обекта на Регионалния хасковския музей (РИМ) в Хасково през изминалия месец юни, съобщиха от институцията. През същия период на миналата година те са били 865. Тогава са работели два обекта – РИМ и Къща-музей „Паскалева къща“. От май т. г. към тях се присъединиха още Къща-музей „Кирково училище“ и Къща-музей „Шишманова къща“.

По-голяма част от посетителите са ученици от Хасково.  От посещенията 460 са в „Кирково училище“, а 455 – в музея. Образователната игра „Търсачи на съкровища““ си остава едно от предпочитаните музейни приключения за средношколците със 177 визити.

Обектите на РИМ-Хасково се превърнаха и в открита сцена за различни арт събития, отчитат още от музея. В „Паскалева къща“ и в лапидариума на музея бяха показани картини на млади хасковски таланти. В „Кирково училище“ хор „Орфей“ изнесе заключителния си годишен концерт. Доц. Мартин Иванов пък представи там нашумялата си книга „Бившите хора на концлагерна България“.

Ръстът на посещенията се дължи главно на новооткритите обекти, коментира за БТА директорът на институцията Пенко Добрев. Други фактори по негови думи са предприетата реклама и интензивна работа по мениджмънта.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights