24.07.2024 | 22:35

БНР организира за втора поредна година кампанията „Българските посланици на културата“

За втора поредна година Българското национално радио организира кампанията „Българските посланици на културата“.

Целта и е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори, представители на танцовото изкуство и други, които със своето творчество през 2022 година прекрачват географските граници на страната ни. Това са творци на световно ниво, които правят страната ни разпознаваема в световното културно пространство.

От днес до 16 декември слушателите на БНР имат възможност да изпращат своите предложение на адрес kulturniposlanitsi@bnr.bg.

В началото на следващата година жури ще избере 12 от предложените имена, които ще бъдат Българските посланици на културата за 2022 година. Творчеството и дейността им ще бъдат популяризирани от Българското национално радио.

С тази кампания искаме да допринесем за запазване на българската културна идентичност и да представим българския творчески гений пред сънародниците ни в България и пред тези, които са намерили своя дом по света.

Лицата на кампанията през 2022 година са писателките Теодора Димова и Здравка Евтимова, музикантът Теодосий Спасов и художникът проф. Греди Асса.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights