30.05.2024 | 18:14

„БНТ Представя“ актрисата Славка Славова с портретния документален филм „Театър, любов моя“

Снимка: БНТ

Зрителите на обществената телевизия ще се докоснат до интересната съдба на знаменитата актриса на 22 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

На 22 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Театър, любов моя“, посветен на живота и творчеството на една от най-талантливите и обичани актриси – Славка Славова.

Пред камерата на Българската национална телевизия, за да разкажат за най-важните роли на Славка Славова в театъра и киното, както и да споделят факти от нейната безкрайно интересна биография, застават синът ѝ Ивайло Караньотов, снахите ѝ Юлиана Караньотова и Аня Пенчева, близката ѝ приятелка – актрисата Мария Стефанова и режисьорът Асен Шопов.

Актьорът Владимир Люцканов се връща към спомените за един златен епизод от поредицата „Умно село“, посветен на Славка Славова и Таня Масалитинова – „Възгледите на две кралици“, а певецът, композитор и актьор Добрин Векилов – Дони разказва за пътуването на Славка Славова до Хималаите, когато актрисата е на 72-годишна възраст. 

Сценарист на филма „Театър, любов моя“ е внучката на Славка Славова – Карина Караньотова, един от репортерите на новините на БНТ, за която това е първи пълнометражен документален проект. Режисьор е Ваня Бойчева, изпълнителен продуцент е Ирена Маринова. 

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights