29.02.2024 | 16:58

Боби Вълчев с благотворителен концерт в Пловдив

Джаз музикантът Боби Вълчев с нов благотворителен концерт в Пловдив, този път в подкрепа на детския Ансамбъл ударни инструменти “ПРЕСТО”.

Да помогнем на талантливите деца от ансамбъла със закупуването на нови музикални инструменти, които да им позволят да сбъднат и най-големите си мечти, призовава Боби Вълчев. В момента младите музиканти свирят с инструменти в окаяно състояние, като не получават достатъчно финансова подкрепа, за да подобрят инвентара си. Техният преподавател Пенчо Пенчев се опитва със собствени средства да поднови и ремонтира инструментите, но усилията му не са достатъчни.

Учениците от ансамбъла имат силното желание да свирят джаз и да се развиват в тази сфера, но за целта им е нужен вибрафон. Към момента те разполагат с подобен инструмент от 1975 година, който за жалост е в състояние, невъзможно за ремонтиране. Децата имат нужда и от много инструменти и ремонт на залата, в която се обучават, но на този етап най-голямата им мечта е да имат нов вибрафон, за да свирят любимия си джаз. Пазарната цена на този музикален инструмент е около 10 000 лева.

Ансамбъл ударни инструменти “ПРЕСТО” е една от камерните формации на НУМТИ “Добрин Петков”. През 2022 година преподавателят на ансамбъла Пенчо Пенчев е удостоен с приза “Кристална лира” за педагогическата си работа.

Освен Боби Вълчев и Ансамбъл “ПРЕСТО”, на сцената в Голямата базилика ще се качат и чудесните деца от “Хор Детска китка”.

За събитието на 19 декември всички желаещи да присъстват трябва да резервират билетите си от този линк: https://rentle.store/bobbyvalchev/shop и да ги заплатят в брой на входа на базиликата в кутиите за дарение. Даренията от входа ще се събират между 18.30 и 19.00 часа.
Гости без предварително резервирани билети няма да се допускат.
Тъй като местата са ограничени, организаторите молят всички, които са се регистрирали, но нямат възможност да присъстват да се свържат с тях, за да освободят местата за други желаещи да присъстват и да помогнат на каузата.

Всички, които няма да имат възможност да са с нас в специалната вечер на 19-ти в Пловдив, но желаят да допринесат с частица от себе си, могат да подкрепят талантливите деца ще има кутии за дарение на място.

За дарения по банков път:

BG73STSA93000030485003

STSABGSF

Фондация Пендим учередителите Пенчо Пенчев

Основание за плащане: „Дарение“

Източник: БНР Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights