10.12.2023 | 12:39

Брамс вдъхновява трима млади музиканти за камерен концерт в Бургас и Несебър

Трима млади музиканти, вече утвърдени в България и чужбина, се събират на бургаска и несебърска сцена, за да представят камерния проект, посветен на 190 години от рождението на гениалния композитор Йоханес Брамс. Гергана Несторова – пиано, Мартин Стоянов – кларинет и Сион Найман – виолончело ще изпълнят творби от Йоханес Брамс, Роберт Шуман и Александър Цемлински на 18-и август, Експозиционен център „Флора“, 19.30 часа в Бургас и на 19-и август, културен център „Артиум“, 19.30 часа в Несебър.

Входът и за двата концерта е свободен.

Двама от музикантите в състава (Гергана и Мартин) са родени в Бургас и завършват с отличие през 2008 година НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ в града. След това творческият им път е свързан с обучението в НМА „Панчо Владигеров“ – София, където години по-късно Гергана е главен асистент към Клавирна катедра, а Мартин продължава развитието си в Германия, в настоящия момент като доцент по кларинет в университета „Йоханес Гутенберг“ в гр. Майнц.

През 2022 към състава се присъединява един от най-обещаващите млади български виолончелисти – Сион Найман, който в момента е студент в UDK, Берлин. Проектът „Вдъхновението Брамс“ цели да разпространи безсмъртната музика на Йоханес Брамс, на неговите съвременници и музикални наследници от епохата на Романтизма.

Преди премиерата за бургаска сцена на 18-и август, събитието е осъществено във Франкфурт и София.

Източник: БНР Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights