24.04.2024 | 19:41

Букет от завладяващи концерти през март в Шумен

7 март – Усещане за жена
Потопете се в страстните мелодии на „Усещане за жена“. Музикалният проект на певицата Надя Тончева пресъздава женската красота и темперамент. Под палката на диригента Цанислав Петков се насладете на вечни танга и емблематични песни от артисти като Едит Пиаф, Сара Вон и други. Заедно с музикантите Ангел Заберски, Веселин Веселинов – Еко и Емил Тасев вечерта обещава да бъде един незабравим музикален празник.
14 март – 125 години Панчо Владигеров
Отбелязваме с концерт рождението на Панчо Владигеров. Композиторът, чийто музикален път започва в Шумен и стига до световния подиум. Тази година поставяме акцент върху вокалното му творчество с пиеси за глас, които Slavil Dimitrov/Славил Димитров оркестрира специално за шуменския симфоничен оркестър.
21 март – “Красотата на XX век”
Изживейте „Красотата на 20 век” на 21 март под диригентството на Любомир Денев-син. Солистите Мартин Павлов /флейта/ и Деян Иванов /обой/ ще ви зашеметят с пиеси за флейта, обой и английски рог в съпровод на струнен оркестър. Кулминацията на вечерта ще бъде със симфоничната сюита на Морис Равел „Гробът на Купрен“.
28 март – “Пресечни точки”
Станете свидетели на „Пресечни точки“ – концерт, подчертаващ таланта, зародил се Шумен и развил извън пределите на страната. Диригентът Несрин Байрамогуларъ и пианистът Станислав Димитров, и двамата родени в Шумен, сега преуспяващи в чужбина. Те ще представят произведения от Вагнер, Лист и Шуберт.
30 март – Симфоничен концерт
И накрая, не пропускайте съботното ни рандеву. Под палката на Иван Илиев ще блесне пианистът Джулиан Шлосер, който пристига специално от Германия с произведения от Моцарт и Бетовен.
Концертна Зала „проф. Венета Вичева“ – Шумен. Срещите са в 18:35 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights