24.04.2024 | 19:21

Бургаският куклен театър с вечерни спектакли всяка сряда

Децата ще могат да участват и в конкурс за рисунка на любим куклен герой

Бургаският куклен театър ще предложи нови инициативи за зрителите си от този месец. Започват всяка сряда вечерни представления, а по повод Световния ден на кукления театър – 21 март ще бъде отправено предизвикателство към децата да нарисуват любимия си куклен герой или да се облекат като него и да изпратят своя снимка.

Спектаклите в сряда вечер ще са от 19 часа и ще са подходящи за цялото семейство – както за деца, така и за възрастни, съобщи зам. директорът на театъра Петър Тодоров:

„Ще представим някои от най – добрите ни постановки! Ние искаме нашите съграждани да се върнат към детството си и да преоткрият Кукления театър, защото създаваме спектакли, които са подходящи не само за деца, но и за възрастни. Искам да апелирам към семействата – идвайте заедно на спектаклите, да гледаме заедно, да съпреживяваме заедно с децата едно произведение на изкуството, защото куклените спектакли са това. Те не са просто развлечение, те имат послание за смисъла на живота, за добродетелите и ценностите!“

В програмата „Сряда вечер“ на Кукления театър са включени – „Филифьонката, която вярваше в бедствия“, „Филифьонката, която вярваше в бедствия – 20 години по – късно“, „Тумба –лумба“, „Парченцето“, „Мисия: Спящата красавица“, „Пук“, „Рибаря и златната рибка“и др. Ще гостува и Държавен куклен театър  – Русе.  

За Световния ден на кукления театър ще се играят през целия ден представления в детските градини. Отправяме и предизвикателство към нашата публика, съобщи директорът Христина Арсенова:

„Нека децата да нарисуват любими техни куклени герои и да ни донесат рисунките или може да се облекат като тях и да ни изпратят или донесат снимка. Ще направим изложба, която ще открием на 21 март, ще раздадем и награди!“  

Програмата „Сряда вечер“ започва на 6 март. Първият спектакъл, който ще бъде представен ще е „Филифьонката, която вярваше в бедствия – 20 години по-късно“. Началото ще е от 19 часа. 

Източник: БНР Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights