20.06.2024 | 22:11

Българин е сред 15-те номинирани за наградите Music Moves Europe

Българският музикант Даниел Стоянов, известен с артистичния си псевдоним Bulgarian Cartrader, е сред 15-те, номинирани за наградите Music Moves Europe, показва официалният сайт Мmeawards.eu.

Наградите Music Moves Europe Awards (MME Awards) са призът на Европейския съюз, с който се отличават новоизгряващите изпълнители, които представят европейското музикално звучене на днешния и утрешния ден. Отличията имат за цел да ускорят международната кариера на новопоявилите се европейски изпълнители.

Освен Bulgarian Cartrade, са номинирани музиканти от Хърватия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Ирландия, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словения, Испания и Швеция.

Сред лауреатите са  Дуа Липа, Стромай, The Haunted Youth, Queens.

Музикалните фенове в цяла Европа имат възможност да гласуват в уебсайта на Music Moves Europe Awards. Миналогодишната награда на публиката получи Джери Хейл от Украйна, който ще стане член на журито на Music Moves Europe Awards за 2024 г. „Като член на журито ще търся тези, които пеят от сърце“, казва тя.

Петима финалисти ще бъдат избрани от международното жури. Всеки от тях ще получи 10 000 евро, а носителят на голямата награда – и допълнителен ваучер за турне на стойност 5000 евро. Победителят в категорията MME Choice Award ще получи 5000 евро.

Церемонията по връчването на наградите е на 18 януари в Грьонинген, Нидерландия. Всички петнадесет номинирани са поканени да свирят на фестивала ESNS в същия град, както и да се включат в обучителната програма на MME с едни от най-добрите практики в музикалната индустрия, организирана от ESNS и партньорите на наградите – Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP- CIEM, International Music Managers Forum (IMMF) и European Music Exporters Exchange (EMEE).

Както писа БТА, Bulgarian Cartrader ще изнесе своя първи концерт у нас на  11 ноември.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights