23.02.2024 | 7:07

Българска футуристична комедия с първа премиера в Драматичния театър в Търговище

Снимки: Драматичен театър Търговище

На 15-ти декември зрителите на Драматичен театър – Търговище ще имат удоволствието да присъстват на първата сценична реализация на награждаваната пиеса „Времева болест“ от съвременния драматург Иван Димитров. 

Името на спектакъла е „Времево отклонение“ и има за фокус едно нерадостно, постапокалиптично бъдеще, в което хората са изтощили естествените ресурси на планетата Земя. Двама агенти от това настояще решават да се върнат в нашето, за да се опитат да предотвратят по възможност част от последствията, нахлувайки най – безцеремонно в апартамента и живота на нищо неподозиращия Михаил. Техният сблъсък е колкото комичен, толкова и драматичен, имайки предвид отговорността, която всеки един носи за съхранението на еко системата, в която живеем.

Режисьор на постановката е Александър Беровски, а в ролите влизат младите надежди от трупата на театъра Давид Крумов, Мартин Петков и Радослав Радев. Музиката е на Петър Алексиев, а художник на представлението е Цецка Ивайлова.

Заглавието е част от творчески сезон 2023/2024 с тема „Земята“ и продължава стратегията на ръководството на Драматичен театър – Търговище да включва в репертоара си нови и не поставяни до този момент в България пиеси на чуждестранни и български автори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights