21.09.2023 | 19:19

БЪЛГАРСКИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ ВЪВ ВАРШАВА ОРГАНИЗИРА ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ „ПЕСЕНТА НА СПОМЕНИТЕ“ НА 21 МАРТ ВЪВ ВАРШАВА

Българският културен институт и Кралският музей „Лаженки крулевские“във Варшава в първата пролетна вечер ще представят „Песента на спомените“ по музика на именити композитори на 20-ти век – Дебюси, Мартучи, Владигеров, Малер, в изпълнение на Ина Кънчева /сопрано/ и Емануил Иванов /пиано/.

Ина Кънчева е работила като солист на Хановерската и на Щутгартската опера, в последните години осъществява многобройни записи и концерти с оркестъра на Берлинското национално радио. Тя е лауреат е на множество престижни конкурси.

Младият пианист Емануил Иванов привлече международно внимание, след като получи първа награда на конкурса „Феручо Бузони“ в Италия през 2019 година. През февруари 2021 година негов солов рецитал в миланския театър „Ла Скала“ бе излъчен на живо онлайн.

В програмата на предстоящия пролетен концерт на 21 март в „Двореца на острова“ в Кралския музей във Варшава е включена и негова авторска композиция.

С рецитал на Емануил Иванов преди 7 години Българският културен институт във Варшава постави начало на първото издание на своя ежегоден фестивал „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights