18.07.2024 | 14:46

Училището за фолклорни изкуства в Котел стана любимец на гайдарски събор в Полша

Снимка: Български културен институт във Варшава

След два музикални спектакъла във Варшава, ученици и преподаватели от Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ (НУФИ) в Котел изнесоха турне от 7 концерта в Полша – в Познан, Полайево и региона, съобщиха от Министерството на културата.

В 23-та Международна среща на гайдари – коледари участваха фолклорни изпълнители от България, Ирландия, Португалия, Словакия, Беларус и от цяла Полша. Българските участници показаха талант, умения и ентусиазъм, както и издръжливост – част от фестивалните прояви преминаха на открито, въпреки характерния за Северна Полша януарски студ.

Певицата Антоанета Лефтерова, гайдарите Красимир Рачев и Ивалин Райчев и акордеонистът Божидар Кържин представиха високото професионално ниво на подготовка и приемствеността между поколенията в НУФИ, Котел. Тяхното турне в Полша сложи начало на 7- то издание на фестивала „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство“, който се организира всяка година от Българския културен институт – Варшава за представяне на средните и висши училища към Министерството на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights