08.12.2023 | 19:07

Български филми завладяват сърцето на РИМ

Шестнадесетото издание на фестивала започва в Деня на независимостта на България – 22 септември, и ще продължи три дни.
XVI Български филмов фестивал: истории от днес и вчера, между страданието и изкуплението

От 22 до 24 септември Вечният град отбелязва 16 години българско кино

От 22 до 24 септември Българският филмов фестивал се завръща в Casa del Cinema в Рим (Ларго Марчело Мастрояни), който тази година отбелязва шестнадесетото си издание. Популяризирана от Българския културен институт за художествената режисура на Жана Яковлева, тази среща с най-доброто от българското кино ни дава за пореден път тази година удивлението от обзор на най-значимите филми от тази кинематография, богати на цветове и способни да варират блестящо между всички жанрове.

На 22 септември на Инаугурационния партия ще присъстват посланикът на България в Италия Тодор Стоянов, българският министър на културата Кръстю Кръстев и директорът Мариян Вълев. По програмата (20.45) чалга от Мариан Вълев. Всички вечерни прожекции са насрочени в Sala Cinecittà.

​Припомняме, че изложбата се организира от Българския културен институт в Рим с подкрепата на българското Министерство на културата, патронажа на българското посолство в Италия и благодарение на ценния принос на Air Bulgaria и италианско-българската културна асоциация La Fenice.

Всички филми ще бъдат прожектирани на оригиналния им език с италиански субтитри. Входът е свободен в зависимост от наличността.

Програмата можете да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights