21.09.2023 | 17:33

Варненската опера ще отбележи празника на виното и любовта с три спектакъла

Снимка: ТМПЦ-Варна

Варненската опера ще отбележи двойния празник на виното и любовта с три спектакъла, съобщават от Театрално-музикалния продуцентски център. Стартът е на 14 февруари с мюзикъла „Брилянтин“ на режисьорката Сребрина Соколова и диригента Страцимир Павлов, който празнува рожден ден на същата дата. В ролите ще бъдат Лилия Илиева-Михайлова и Велин Михайлов.

Следващото заглавие в празничния афиш е операта на Гуно „Ромео и Жулиета“ на 15 февруари с почерка на маестро Светослав Борисов и режисьорката Урсула Хорнер. Солистите на Операта Мария Павлова и Рейналдо Дроз, които пяха на лятната премиера във фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново, ще се превъплътят във влюбените от Верона и на сцената във Варна. В ролите са още Деян Вачков, Свилен Николов, Борис Луков, Гео Чобанов.

Цикълът представления, посветен на виното и любовта, завършва на 18 февруари с мултимедийния спектакъл „Фламенко Кармен“ в оригинална версия на режисьорката Сребрина Соколова, която следва новелата на Проспер Мериме. Маестро Страцимир Павлов дирижира шедьовъра на Бизе със стилизирани фламенко танци в изпълнение на балетни артисти и хора на Операта. Михаела Берова влиза в ролята на Кармен, Борис Луков е Дон Хозе, Венцеслав Анастасов – Ескамилио и Жана Костова дебютира като Микаела, информират от ТМПЦ.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights