29.02.2024 | 21:35

Васил Петров с Врачанската Филхармония стоплиха сърцата на Добрич с „Бяла Коледа“ (снимки)

Снимки: Ангел Радилов, "Подиум"

От снежния Кърджали, музикантите на Васил Петров пристигнаха с настроение в слънчев Добрич за поредния си концерт „Бяла приказка“. Концертна зала „Добрич“ отново бе препълнена с почитателите на джаз звезда Васил Петров.
Концертът предложи на публиката неповторимо съчетание от класически Коледни хитове, които звучаха като изискан джаз, възхитителни валсове и празнични шедьоври. С глас, който винаги създава усещането за топлина и уют, Васил Петров отново пресъздаде топлината, радостта и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.
Един висок професионализъм на състава от Врачанска Филхармония, която бе дирижирана в Добрич от маестро Владимир Бошнаков. Прекрасни бяха и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев(бас), Кристиан Желев (ударни), изумителната цигуларка Зорница Иларионова и изключителното сопрано Таня Лазарова.
В програмата чухме песните White Christmas, Ave Maria, Let it snow, Jingle bells, The Christmas waltz, както и авторската песен на Васил Петров „Зима“ по стихове на архимандрит Серафим.
На 18 декември турнето на Васил Петров ще продължи в Кнежа. Предстоят концерти в Стара Загора на 23 декември за Коледен концерт с оркестъра на Опера Стара Загора под палката на маестро Владимир Бошнаков. На 20-ти декември Васил Петров е в град Попово за Коледен концерт с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Коцев.

Снимки: Ангел Радилов, „Подиум“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights