21.06.2024 | 21:25

Васко Василев и солисти от 4 държави с концерт в Айфеловата кула по повод 24 май

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера „Ковънт гардън“ ще изнесат класически акустичен концерт тази вечер в бутикова зала на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще свирят, а поводът е 24 май. Организатор е Българския културен институт в Париж.

Французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на Айфеловата кула тази вечер, за да отбележат заедно отминалия 24 май. В програмата на концерта се включени произведения на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен-Санс. За концерта в Париж българският цигулар ще пристигне от Япония, където има участия, разказа Десислава Бинева – директор на българския културен институт във френската столица:

„Точно тази зала се намира на първия етаж на Айфеловата кула, тя е неголяма, бутикова концертна зала с около 200 места и изключително красива гледка към града. Васко ще свири с още 4 музиканти от „Ковънт гардън“. Мисля, че публиката ще има изключителния шанс да присъства на истински музикален празник, който събира артисти от 5 националности. Те заедно ще отпразнуват един от най-красивите български празници – 24 май“.

С концерта на Айфеловата кула ще бъде отбелязани и 20 години от основаването на Българския културен институт в Париж.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights