24.07.2024 | 21:02

Вдигат цената на билета за „Двореца“, от 1 януари

Жени Михайлова, директор на ДКИ "Двореца" Снимка: Ангел Радилов

15.00 лева става цената на билета от 1 януари 2023 година за вход в „Двореца” край Балчик, това съобщи на пресконференция вчера директорът на Държавния културен институт – Културен център „Двореца“ Жени Михайлова.
Цената на билета за деца, студенти и пенсионери остава 3.00 лв.
Семейният пакет е в размер на 22.00 лв., като от него могат да се възползват двамата родители и неограничен брой деца от семейството. Основната причина за вдигане цената е високата стойност на електроенергията. Михайлова припомни, че до края на 2022 г. цената на билета за посещение в „Двореца” е била 7.00 лв.
В „Двореца“ правим средно около 140 събития. Всички те влизат безплатно в програмата на посетителите. Всеки от тях ще има възможност при едно посещение да се наслади на експозиции и други културни събития без вход, допълни Жени Михайлова.

На територията на Културния институт има 46 сгради, допълнителни помещения на открито и закрито, които се осветяват, както и алейно осветление, разположено на площ от 183 дка. ДКИ разполага с персонал от 53 души, чиято численост се увеличава през летния сезон. Всичко това се плаща от „Двореца”, поради което е невъзможно да поддържаме ниски цени, каза още Михайлова и допълни, че за 2022 година Културният институт отчита малко над 7% повече приходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights