23.09.2023 | 1:25

Венецианският карнавал бе открит със зрелищно шоу върху плаваща платформа

Снимка: БТА

Карнавалът във Венеция бе открит снощи със зрелищен спектакъл на голяма плаваща платформа, преминала през целия Канале гранде, от зоната пред железопътната гара „Санта Лучия“ до площад „Сан Марко“, съобщава сайтът на Венецианската община.

Спектакълът се наричаше „Оригинални мечтатели“.  В него участваха 50 артисти – клоуни, актьори и акробати, съпровождани от музика на перкусионисти и от изпълненията на оперен квартет.

Върху пищно украсената плаваща платформа имаше колонада, напомняща на колоните на площад „Сан Марко“ във Венеция, както и огромна глава на еднорог. Всичко това бе осветено от огньове и от светлинно шоу.

По време на спектакъла бяха изпълнени сцени, вдъхновени от опери, поставяни във венецианския оперен театър „Ла фениче“, от символиката на Карнавала и от тазгодишната тема на проявата, а именно зодиакалните знаци.

В центъра на шоуто върху плаващата платформа беше младата Аличе Барс, която миналата година спечели конкурса за най-красиво момиче на Карнавала.

Спектакълът бе гледан от хиляди венецианци и гости на града, струпали се на двата бряга на Канале гранде и по трите моста над него -„Скалци“, „Риалто“ и „Моста на Академията“. От двореца, в който се помещава общината на Венеция, шоуто проследиха кметът на града Луиджи Бруняро и редица политически представители.

Венецианският карнавал продължава до 21 февруари.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights