26.02.2024 | 10:08

Вердиевият „Трубадур“ открива оперната 2024-та във Варна

Впечатляващата партия на ГРАФ ДИ ЛУНА ще изпълни баритонът Венцеслав Анастасов/ Ventseslav Anastasov. ЛЕОНОРА – обект на любовта на графа и на трубадура – ще пее с гласа на сопраното Йоана Железчева/ Joana Zhelezcheva. Мецосопраното Михаела Берова/ Michaela Berova ще се превъплъти в ролята на циганката АЗУЧЕНА, която открадва дете от двореца и го отглежда като свое, за да отмъсти за майка си. Като трубадура МАНРИКО, който не подозира за аристократичното си потекло, ще слушаме тенора Валерий Георгиев. Участват още Гео Чобанов, Галина Великова, Владислав Владимиров, Людмил Петров.
Операта, пълна с множество неочаквани обрати, е по драмата на младия испански драматург Антонио Гутиерес, базирана на въстанията в испанските градове през XV век. Верди е заинтригуван от сюжета и го предлага на либретиста Камарано. Музикалната творба обаче не се стреми да отразява политическа обстановка, а акцентира върху водовъртежа от чувства на героите, върху характерите им и необичайните ситуации, в които попадат. Постановката следва режисурата на Кузман Попов.
✔️ 31 януари 2024 г., от 19 часа – „Трубадур“/ „Il Trovatore“
👉БИЛЕТИ на касата на Операта – пл. „Независимост” 1 и Фестивален и Конгресен Център Варна. Можете да закупите своите билети и през онлайн мрежите на EVENTIM и Grabo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights