18.07.2024 | 14:41

Видинският драматичен театър поставя криминалната комедия „Убийство в първа класа“

Снимка: Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов"

Видинският драматичен театър поставя криминалната комедия „Убийство в първа класа“. За първи път на видинска сцена поставя пиеса актьорът и режисьор Евгени Будинов.

Действието се развива във влак, като в едно купе се срещат най-различни персонажи, каза директорът на театъра и актьор Кирил Кирилов. Един любовник е тръгнал към хижа в планината с една дама, която се оказва съпруга на кмета, който е кандидат за депутат. В същото това купе по някаква случайност попада дама с най-старата професия. В следващия момент установяват, че в купето има труп. По-късно влиза пенсиониран окръжен прокурор със съпругата си, който отива на награждаване при премиера. Така нещата се наслагват, докато в един момент съвсем ескалират, обясни Кирилов.

По думите му в пиесата може да се види докъде могат да стигнат човешките стремежи и страсти и човешкият инстинкт за самосъхранение. Героите са поставени в ситуация, в която трябва да оцелеят и дори да избегнат затвора. Постановката е интересна и казва истини за живота чрез хумор, забавление и много обрати.

Възхитен съм от трупата и службите на видинския театър, сподели режисьорът Евгени Будинов. В „Убийство в първа класа“ зрителите трябва да очакват неочакван финал, уточни Будинов.

Сценографията е на Богдан Гешев. Костюмите са изработени от Мариела Будинова.  Участват актьорите Ана Дамянова, Кирил Кирилов, Десислава Цветкова, Ирина Флорова-Капелова, Ивайло Симеонов, Фиданка Рангелова, Петьо Цеков и Красимир Рангелов.

Премиерата е днес в Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ – Видин.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights