20.06.2024 | 22:55

Виртуозният оркестър „Митонисимо“ представя  „Майсторите на белкантото – Росини, Доницети и Белини“

След големия успех на премиерата на концерта „Майсторите на белкантото – Росини, Доницети и Белини“, имаме удоволствието отново да го предложим на публиката на 26 февруари в изящната зала на Военния клуб в София.
Виртуозният оркестър „Митонисимо“ заедно с четирима блестящи солисти – оперни певци, под диригентството на Огнян Митонов, ще изпълнят оперни и инструментални бисери от творчеството на знаменитите италиански композитори, развили със своя стил направлението, наречено по-късно белканто и асоцииращо се с тяхното музикално творчество.

Едната линия в концерта са арии и ансамбли от едни от най-известните опери на тримата композитори: „Севилският бръснар“, „Норма“, „Любовен еликсир“, „Дон Паскуале“, „Сомнамбула“ , „Пуритани“, „Лучия ди Ламермур“, „Лукреция Борджия“, „Крадливата сврака“, „Италианката в Алжир“, „Жената от езерото“, „Монтеки и Капулети“и др.

Гост-солисти са оперните певци: Йоана Кадийска – мецосопран, Петя Миленова – сопран, Добромир Момеков – баритон, Виктор Кръстанов – бас.

Другата линия в концерта се състои от инструментални, оркестрови творби на същите автори – малко позната, но много интересна страна от творчеството им, като: „Концертино за кларинет и оркестър“ от Доницети, със солист – диригентът на концерта, „Алегро в до мажор“ за оркестър от Доницети, избрани части от сонати и квартети за струнни инструменти от Росини и Доницети, „Интермецо“ от Белини, искрящата увертюра от „Синьор Брускино“ на Росини.

Билети: във всички каси на EasyPay, онлайн на https://epaygo.bg/3543830065 и на място преди концерта. За въпроси: 0876 63 93 20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights