21.04.2024 | 19:46

Виртуозът Светлин Русев – солист в концерта на Български камерен оркестър – Добрич утре вечер

Снимки и видео: Ангел Радилов

Утре, 13 март, от 18.30 часа в Концертна зала „Добрич“ Светлин Русев заедно с БКО ще поднесе на публиката един шедьовър в цигулковия репертоар на всички времена – Концерт за цигулка, оп. 61, Ре мажор /1806 г./ от Бетовен. Световно известният цигулар очаква с нетърпение утрешния концерт в Добрич, сподели на пресконференция днес Светлин Русев. Той е по покана на маестро Арто Чифчиян и Община Добрич. „Залата е прекрасна, а акустиката е гениална, такава у нас има само още в зала „България” в София.
Програмата включва Концерт за цигулка, оп. 61, Ре мажор от Лудвиг ван Бетховен, „Адажио“ из Струнен квартет от Антон Брукнер. С това произведение ще бъдат отбелязани и 200 години от рождението на композитора.

За концерта в Добрич Светлин Русев пристига след концерти в Австралия. След Добрич Светлин Русев заминава за родния си Русе, където има два концерта на откриващият се на 15 март пореден фестивал „Мартенски музикални дни“. Светлин Русев заедно с пианистката Йоръм Сон ще изпълнят творби от – Чайковски–Елман, Л. Ауер, Е. Корнголд, Г. Форе, на 17 март, а на следващия ден към дуото ще се прикрепи и Олексий Шадрин – виолончело. Тримата ще изпълнят творби от – Й. С. Бах, Дж. Пучини, Н. Р. Корсаков, С. Рахманинов, П. Бачелет, Г. Холст, Л. Пипков, Р. Щраус. И двата концерта са в Доходното здание, от 19.00 часа, научи „Подиум“.
Билети за концерта в Добрич, на 13 март се предлагат на касата на концертна зала „Добрич“, цена – 5 лв., за пенсионери и учащи – 2 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights