30.05.2024 | 15:57

Вокално трио от Студио „Зонели“ изпълнява авторска песен в Международен конкурс и се завръща с отличия

Снимки: Студио „Зонели“

Триото Симона Тодорова, Ивайла Михайлова и Теодора Велинова от Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич представи нова авторска песен в 11-тия Европейски конкурс за детска песен „Златни искри“ – Варна. Възпитаничките на вокалния педагог Елена Карабельова изпълниха песента „Усмивка“ на композитора Вячеслав Кушев по текст на Мария Маринова.
Песента бе класирана на трето място, а момичетата получиха трета награда за интерпретация на нова песен. Студио „Зонели“ получи и покана за участие в Муждународния музикален фестивал “Performist” – Истанбул, Турция, връчена лично от Директора на форума г-н Мустафа Канбазлар – член на журито.
На 21-ви октомври – събота, всички песни бяха представени на живо в Концертното студио на БНР – Радио Варна пред петчленно международно жури с пердседател Петя Буюклиева и членове от България, Турция и Унгария.
На 22-ри – неделя отново всички песни бяха изпълнени за специално телевизионон заснемане, което се състоя в залата на Военноморски клуб – Варна. Там се проведе и Церемонията по награждаването, в която гост изпълнители бяха Орлин Павлов, Петя Буюклиева, Юлия от дует „Мания“ и Христо Стефанов от група „Фанданго“.
В тазгодишното издание на конкурса „Златни искри“ бяха представени 24 нови детски авторски песни на композитори от България, Румъния, Сърбия, Турция и Украйна.

За да бъдат допуснати до участие в този силен и вече утвърден форум, композиторите подават до организаторите студийни записи на своите песни.
Песента „Усмивка“, която представиха момичетата от Студио „Зонели“, бе записана на 4 октомври от Денислава Димитрова (момичето, което участва в Детска Евровиция през 2021-ва ), Ивайла Михайлова и Симона Тодорова в Радио „Валерия“ на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Добрич. Смесването и мастеринга на суровия аудио запис бе извършен от специалист в София.
Поради участие в състезание със Споретен клуб „Алексия“ на същите дати, Денислава бе възпрепятставана да участва в конкуса „Златни искри“. Теодора Велинова я замести, като се справи за седмица с песента, непозната за нея до този момент. Така триото, което представи песнта „Усмивка“ във Варна бе с променен състав, но въпреки това се справи отлично!
Композиторът Вячеслав Кушев, който живее в София, не успя присъства на събитието, но ще получи своята награда, която има и паричен еквиваленд. Наградинят фонд на конкуса тази година е в размер на 11 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights