23.04.2024 | 2:14

Връчват наградите „Сивина“ в Деня на кукления театър

Връчват наградите „Сивина“ в Деня на кукления театър, тази вечер. Събитието в Столичния куклен театър е част от Софийския куклен театрален салон, припомнят организаторите от Съюза на артистите в България (САБ).

Ще бъдат отличени млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство.

Преди церемонията ще се състои беседата „Кукленият театър като средство за възпитание и образование“. Участници са сценографът проф. Васил Рокоманов, проф. Славчо Маленов – режисьор и педагог, както и режисьорите Елица Петкова и Стоян Радев. Те ще обсъдят какви нови избори прави кукленият театър за създаване на спектакли, които да възпитават естетически вкус в подрастващата публика.

Множество куклени представления ще бъдат представени на публиката в периода 20 март – 21 април. Традиционният Парад на куклите е на 23 март, събота, и ще започне пред Столичния куклен театър на ул. „Гурко“. В него ще вземат участие студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ с художествен ръководител проф. Боньо Лунгов.

Същия ден ще има и „Клоунада“ – урок по куклен театър, благодарение на който децата и техните родители ще се потопят в магията на клоунадата с помощта на артисти и художници от Столичния куклен театър.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights