22.06.2024 | 19:55

Връчиха наградите в тридесет и третото издание на фестивала „Друмеви театрални празници“ в Шумен

Наградата за мъжка роля си поделиха Константин Соколов, Николай Тошков и Недялко Стефанов за участието им в спектакъла "Ботушът"

Жури с председател заместник-ректорa на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“ проф. Пенко Господинов присъди наградите в тридесет и третото издание на фестивала „Друмеви театрални празници“ в Шумен. Членове на журито тази година бяха: Стефани Лечева (актриса в Драматично-куклен театър „Васил Друмев”), Благой Бойчев (режисьор на ДКТ „Васил Друмев”), Стефан Спасов (режисьор и директор на Драматичен театър „Йордан Йовков“) и Мария Банова (куклен режисьор).

Наградата за музика беше присъдена на Калин Николов за спектакъла „Всичките наши тела“. Наградата за мъжка роля си поделиха Константин Соколов, Николай Тошков и Недялко Стефанов за участието им в спектакъла „Ботушът“.

За женска роля беше отличена Гергана Змийчарова за спектакъла „Гимнастика за бременни“. Наградата за сценография беше присъдена на Христина Недева за спектакъла „Апокалипсисът идва в шест вечерта“.

Призът за режисура във фестивала получи Мартин Киселов за „Всичките наши тела“. Наградата за цялостен спектакъл беше присъден на „Ясен и Омая“, продукция на Държавен куклен театър – Русе. Награда за драматургия в спектаклите, участвали в състезателната програма, получи Теа Денолюбова за „Боже мой“, продукция на Народен театър „Иван Вазов“. Наградата на публиката беше присъдена на спектакъла „Болница накрай света“ на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.

В тазгодишното издание на фестивала „Друмеви театрални празници“ награда за драматургия за непоставена на сцена пиеса не беше присъдена. Пет пиеси участваха в раздела Авторски прочит, но нито една от тях не беше предпочетена от журито. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights