24.04.2024 | 18:40

Всеки четвъртък „Алея на занаятите” в „Стария Добрич“

Снимки: Ангел Радилов

От днес, всеки четвъртък в ЕК „Стария Добрич” в площта пред часовниковата кула ще се провежда „Алея на занаятите”.
Изложението се организира от РЗК – област Добрич с партньорството на Сдружение на майсторите, упражняващи традиционни и художествени занаяти в Етнографския комплекс. „Алея на занаятите” е част от Плана за прилагане на стратегията за развитие на ЕК „Стария Добрич”.
Културното събитие ще се провежда всеки четвъртък от 10:00 до 15:30 ч., на което всеки гражданин или гост на гр. Добрич ще може да се срещне с изкусните творби на майстори занаятчии, упражняващи занаятите – дърворезба, художествена керамика, художествена обработка на кожа, везба, изработка на национални костюми, изработка на художествени тъкани, художествено леене и др. На „Алея на занаятите” ще има и щанд на Регионалната занаятчийска камара – Област Добрич, където всеки занаятчия, упражняващ занаята си съгласно Закона за занаятите ще може да получи допълнителна информация за дейността си. А тези, които тепърва прохождат в занаятчийството, ще могат да получат информация и съдействие при кандидатстване за квалификационни степени „Калфа„ и „Майстор”.
44 години след първата изложба през м. октомври, събрала 28 майстори от региона в реставрираната сграда на кафенето, занаятчиите ще имат възможност да показват своите произведения на открито на „Алеята на занаятите” .
На днешното изложение с фолклорна програма участваха деца от Ансамбъл „Сборенка” при СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добрич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights