25.04.2024 | 7:23

Втори Национален онлайн конкурс за детска рисунка под наслов „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“

Регионална библиотека „Дора Габе“ Добрич обявява II Национален онлайн конкурс за детска рисунка под наслов „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“. Конкурсът е за деца и ученици от 6 до 18 г. вкл. от цялата страна, а тематиката – отворена, за да могат участниците да разгърнат въображението си без ограничения. Инициативата има за цел популяризиране творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе (1888 – 1983) сред децата и учениците, обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите.

Конкурсът стартира на 19 март на фейсбук страницата на библиотеката и ще приключи в 12.00 ч. на 19 април 2024 г. По регламент, броят на харесванията на всяка публикувана рисунка ще определи и победителите, които ще получат грамота и парична награда:

Първа награда (120.00 лв.)

Втора награда (80.00 лв.)

Трета награда (50.00 лв.)

Конкурсът ще приключи с награждаване на отличените участници при откриване на Маратона на четенето, на 23 април /вторник/ от 10.00 ч. в библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights