23.07.2024 | 13:43

Възраждане на театрално-музикалния център

Театрално-музикален център - Разград, Снимка: Данче Бозаджиева

Театрално-музикалният център в Разград има нов директор. Временно на поста от три седмици е диригентът Левон Манукян.

Той смени варненската актриса Таня Карбова, която беше пенсионирана от министъра на културата. Манукян дирижираше Разградската филхармония по времето, когато директор беше Тодор Мадолев.

Той бе вторият кандидат за директорския пост в битка с Таня Карбова в края на 2021 г. Манукян присъстваше и на миналогодишния протест на разградските симфоници с искането за оставка на актрисата.

В момента в културния институт има нов казус и той е свързан със спектакъла „Щъркелите на Делиормана“, който направи успешно турне в страната и беше игран 23 пъти.

Авторът на текстовете Хасан Ефраимов заяви, че според решение на новия директор, представлението слиза от сцена. „Ние с режисьорката Надя Асенова не приемаме реваншизма и цензурата в културата. И си запазваме правото да изчакаме, докато дойдат по-добри времена, а защо не и да потърсим нов театър за постановката си“, казва още писателят.

За Радио Шумен Левон Манукян заяви, че не е издал официална заповед за слизането на постановката от афиша на разградския театър. В същото време той допълни, че плановете, които има за Театрално-музикалния център ще се реализират най-рано в началото на следващата година.

По думите му наследеният от него репертоар е много беден и няма какво ново да бъде предложено за предстоящия творчески сезон. 

Източник: БНР Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights