27.02.2024 | 3:20

В Белия град започна пленерът „Художници, Балчик, Любов“

За двадесет и втори път ще се проведе ежегодният пленер по живопис „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“. Пленерът ще премине с любезното съдействие на Община Балчик и ДКИ КЦ „Двореца“ и екипа на „Художници, Балчик, Любов“. Седем изявени български творци: Аделина Попнеделева, Георги Маринов, Гергана Лалова, Дарина Янева, Деля Чаушева, Деян Вълков, Стефан Чурчурлиев ще работят от 2 до 12 октомври в Белия град, съобщават от обшина Балчик.

Творбите още не са създадени, но дългогодишният опит на организаторите показва, че събирането на няколко артисти заедно е ползотворно, енергията на контакта на всеки художник със свои колеги и съмишленици се мултиплицира и води до високи творчески резултати. Отправни точки за участниците в пленера са обкръжението на природата и архитектурата на Балчик и Двореца. Индивидуалността на всеки творец, вдъхновена от тези „Отправни точки“, може да се насочи в различни творчески посоки и да постига изненадващи резултати.

На 10 октомври Кръстю Лафазанов ще изнесе свой авторски моноспектакъл. Изявеният актьор гостува на пленера и на балчишката публика вече за четвърти път, а приятелството му с художниците е дългогодишно. Тазгодишното представление се нарича „Комикадзе на Кръстюпът“ и ще бъде показано на сцената на читалище „Паисий Хилендарски“ от 18 часа.

На 11 октомври в Художествената галерия ще се открие изложба, на която публиката ще може да се запознае с авторите и със създадените от тях творби, които ще останат във фонда на галерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights