26.02.2024 | 10:34

В очакване на втори сезон на хитовия сериал на БНТ – „Вина“ – тази неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

„Вина 2“ започва на 7 януари от 21:00 ч. по БНТ 1 и ще се излъчва всяка неделя

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изп. продуцент е Надежда Цветкова.

В ролите са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева и др. Сред изненадите във „Вина 2“ е участието на Лилия Маравиля, която влиза в образа на „малката господарка на голямата винарна“ Дария Томова. Зрителите ще видят още Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

Следвайки сюжетните линии от първия сезон, наред с развитието в още по-голяма дълбочина на преживяванията на персонажите, новите интриги и новите герои, във втория сезон на сериала „Вина“ се разкрива и една нова основна тема, свързана с винопроизводството, а именно – взаимодействието между хората, в случая производителите на вино, и опасностите, които се крият при неконтролирано въздействие върху околната среда.

Вторият сезон на сериала „Вина“ ще пренесе зрителите и назад във времето, за да разкаже началото на „Маркова изба“ през вълнуващата история на Марко Велчев и жена му Катина – прадядото и прабабата на Филип. Действието се развива между 1922 и 1941 година, като за да пресъздаде автентичната атмосфера на миналото, творческият екип избира Кордопуловата къща в Мелник – най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия

ГЛЕДАЙТЕ ВТОРИ СЕЗОН НА СЕРИАЛА „ВИНА“ ОТ 7 ЯНУАРИ ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 21:00 ЧАСА ПО БНТ 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights