27.02.2024 | 2:25

В Поморие започват Яворовите дни

Със заупокойна молитва в памет на Пейо Яворов започват днес в Поморие за 65 -ти път дните, посветени на големия поет. Официалното откриване ще бъде от 19.30 на Яворовите скали, след него ловешкият театър ще представи „В полите на Витоша” в читалище „Просвета 1888“.

Яворовите дни  ще продължат до 3 септември.

Участници от цялата страна ще се включат и тази година в традиционните конкурси за поезия и за рецитал. Наградите им ще бъдат връчени на 3 септември. Фотоизложба, посветена на 130 години от рождението на Елисавета Багряна, е сред  основните събития в дните.  Другото е вечер на писателя Иван Гранитски, обясни един от организаторите Милко Талев:

„Той е един от многократните участници назад във времето в Яворовите дни. И като издател, и като писател. Самият той има много литература, която е свързана с Яворов. Тази година той навършва и 70 години.“

 В програмата са включени още концерт на проф. Атанас Куртев – пиано  и актрисата  Нели Велкова-Куртева, спекталът „Любов сред пламъци“, представяне на новата книга на поета Атанас Капралов „По мярка на духа”, с участието на композитора Хайгашот  Агасян и  творческа вечер на поетесата Валентина Радинска.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights