23.02.2024 | 17:52

В Силистра ще почетат с изложба паметта на местен фотограф и общественик

Снимка: Александър Леви

В Силистра ще почетат с изложба паметта на местния фотограф и общественик Петко Герасимов, който почина по-рано тази седмица, съобщиха от семейството му.

Утре близките на Герасимов ще открият изложба с негови фотографии във фоайето на сградата на Драматичния театър „Сава Доброплодни“. Ще има урна за дарения, средствата, от която ще бъдат предоставени за развитието на социално-културния живот в Силистра, съобщиха от семейството.

Петко Герасимов е фотограф с над 50-годишна практика. Участва в стотици пленери, фотоваканции, конкурси и изложби. Използвайки 8-милиметрова камера, помага за заснемането на някои от успешните съвременни български филми.

В родния си град създава фотоклубофотоклубове

кръжоци

Драматичен театър Силистра

ве, води фотокръжоци, организира международни фотоизложби и пленери.

Той беше създател и администратор на сайта „Стара Силистра“. В него са поместени архивни документи, фотографии, гравюри, картини, литографии и други изображения от миналото на Силистра, дело на български и чужди пътешественици и художници. Много от автентичните творби са закупени с лични средства, за да могат силистренци да се гордеят с историята на родното си място.

„Силистренци, обичайте града си, той с нищо не е по-хубав от останалите, просто е Вашият град! Не забравяйте, Силистра е град на мечтите, щом поживееш в него, започваш да мечтаеш да го напуснеш и така цял живот, докато го напуснеш завинаги“, каза неотдавна Петко Герасимов.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights