11.12.2023 | 17:32

Габровският театър с премиера за най-малките си зрители днес

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ излиза на сцена с първа премиера за сезон 2023-2024, съобщиха за БТА от културната институция. Спектакълът „Само не аз!“ е насочен към най-малките зрители на театъра и е направен по украинската народна приказка „Клас“. 

Премиерата е насрочена за днес, 16 септември от 11:00 ч. и ще бъде Съботно приключение в театъра, което театъра организира за малчуганите през новия сезон, допълват от ДТ „Рачо Стоянов“.

Драматизацията и режисурата на постановката са дело на Людмила Оспадова. А някои от най-новите попълнения в актьорския състав на театъра – Атанас Димитров, Добринка Тосева и Ванина Попова, влизат в ролите на тримата приятели.

„Героите в спектакъла са две пакостливи мишки и един ранобуден петел, които дружат и по цели дни играят заедно. Петльо иска да научи мишлетата на труд и отговорност, а те – те искат да се забавляват, без да изпълняват задачи. Дали обещаната награда ще убеди мишките да се потрудят? Как един житен клас, който Петльо намира, ще му помогне да превъзпита мишките? Ще видим как взаимопомощта може да поддържа истинското приятелство. Премиерата обещава да е весела и много увлекателна. А за пропусналите първото представяне на „Само не аз“ ще има дата и през октомври“, каза за БТА Стойо Тинков, експерт връзки с обществеността в театъра.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights