28.02.2024 | 15:21

Графити изложба и презентация

Двудневен артистичен проект в Шумен ще привлече внимание към графити културата. Той е озаглавен „Графитите – изкуството, което превръща улиците в галерия“. Студентката в Софийския университет Александра Бобадова е получила подкрепа за инициативата от първата кампания на „Пощенска кутия за приказки“, озаглавена „Виж сега, моето момиче“. 

Галерията на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще посрещне изложба с произведения на графити артисти на 1 декември. Откриването е от 18:00 ч. В събота, 2 декември, в библиотеката ще има презентация с графити художници. За участие в нея има предварителни записвания тук. Допълнителна информация за изложбата и дискусията може да откриете на фейсбук страницата на събитието.

Сред графити артистите, които ще бъдат в Шумен, са Иво Илиев (YETO) и Венцислав Йосифов (JRMN) от „140 IDEAS“. Започнали са преди 15 години с графити бомби, а днес са едни от най-разпознаваемите и търсени стрийт визуални артисти. Изкуството им се отличава с природни и екологични елементи. Може да бъде видяно в цяла България и отвъд нейните граници, върху фасадите на частни и публични сгради, в училища, по превозните средства на публичния транспорт. През 2017 г. Иво и Венцислав реализират емблематичния  интернационален фестивал “We all write” в Ахтопол. 

Източник: БНР Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights