21.07.2024 | 20:25

Да гласуваме за детския фестивал „Пясъчни творения”  в инициативата „МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“ 2022 г. 

Детският фестивал „Пясъчни творения” тази година е номиниран за доброволческа мисия в инициативата „Мисията доброволец – (не)възможна“ 2022 г., организирана от дирекция „Младежки политики“ към Министерство на младежта и спорта.  

От шест години насам, в разгара на астрономическото лято, с помощта на различни организации и спомоществователи, Северното Черноморие е домакин на единствения по рода си детски фестивал „Пясъчни творения” и събира деца от различни градове и държави, които обичат да творят. Във фестивала могат да се включват деца от 3 до 18 години – индивидуално или в група, или семейства – деца, родители и роднини, без такса за участие. Целите на фестивала са децата да работят сред природата, с естествени материали и да разкрият своя талант. 

Началото на традицията е поставено през 2016 г., когато 12-годишният тогава Мартин Кръстев /създател и организатор на фестивала/ успява да спечели доверието на Държавен Културен Институт „Културен център „Двореца” гр. Балчик. 

Първото издание на „Пясъчни творения” се реализира на 25 юни 2016 г. като посреща 40 деца от Балчик и региона. В последствие се провеждат второ, трето, четвърто издание на фестивала и така до тази година, когато през юли 2022 г., фестивалът прави своя рекорд и посреща 3 пъти повече участници спрямо предходното шесто издание – над 120 участници от България, Румъния, Австрия, Германия, Украйна и др. държави, в приятелска надпревара за най-красивите и колоритни образи и форми. Новост в провеждането на фестивала е локацията. Седмото издание гостува в Албена и е проведено с изключителното съдействие на к. к. „Албена”. 

Това, с което фестивал „Пясъчни творения” се отличава, е идеята той да бъде без такса за участие, да насърчи децата към изкуството и да остави прекрасен спомен от летния сезон за деца и родители. 

Това е празник, в който всички получават медали и грамоти, както и почерпка със сладолед. “Пясъчни творения” допринася за създаване на добри контакти и най-вече приятелство с децата, родителите и публиката. 

Защото си заслужава, защото няма по-хубаво нещо от щастливите детски усмивки! 

Можете да подкрепите Мисията, като отворите следния линк и гласувате за нея: https://forms.gle/y1UZDqqVCotWzmDu5. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights