23.04.2024 | 14:42

Търговищкият театър гостува с „Двамата веронци“ на сцената на театър „Българска армия“

Снимки: Държавен театър Търговище

Драматичният театър в Търговище гостува на софийската публика с най-новия си спектакъл – комедията „Двамата веронци“. Постановката по една от най-ранните пиеси на Уилям Шекспир е на Надя Асенова.

„Двамата веронци“ е пищен разказ за страстната любов, за крепкото приятелство и… за грозното предателство.

Пищен, защото поднася всичко – от бурен смях, през съспенса на различните обрати в сюжета, до горчивия вкус на разочарованието. Героите на тази комедия са ярки, харизматични и готови да преследват желанията си до крайност. Но тази крайност, ги довежда до избори и действия, които ще проверят техния морален кодекс. Как ще се развие това лудо препускане в името на любовта (и не само), предстои да видите.

Шекспир е велик, защото по най-забавен, неочакван и привидно лековат начин ни кара да се вгледаме дълбоко – в героите на пиесата, в човека до нас, в нас самите. В това вглеждане ние започваме да се разпознаваме и себепознаваме.

Заповядайте на „Двамата веронци“, да се вгледаме заедно в този пъзел от възвишени намерения и често низки действия, наречен Човек. Вярвам, че това вглеждане ще ни направи малко по-мъдри и малко по-добри“, казва по повод постановката режисьорката Надя Асенова.В представлението участват актьорите Димитър Живков (гост), Камен Иванов (гост), Димитър Мартинов, Атанас Махнев, Давид Крумов, Благица Стоименова, Грета Неделчева, Лора Недялкова , Борислав Апостолов (гост).

Сценографията и костюмите са на Кънчо Касабов, музика – Лия Иванова.

Представлението на Търговищкия театър гостува на 13 октомври на Голямата сцената на театър „Българска армия“, от 19.00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights