25.04.2024 | 18:36

Две възможности за младежи журналисти

АЕЖ и платформата за ученическа журналистика sCOOL Media предлагат две ценни възможности за обучение на младежи журналисти.

Тази година летният лагер на sCOOL Media ще се проведе между 1 и 8 юли 2024 г. във Велико Търново. Лагерът е напълно безплатен и се организира от Асоциацията на европейските журналисти, Българо-американската комисия „Фулбрайт“ и Фондация „Америка за България“. В него ще могат да се включат 20 ученици от 8. до 12. клас, а до крайния срок за кандидатстване – 15 април – остава по-малко от месец, съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България . 

Участници в предишните издания на лагера днес са сред най-добрите млади журналисти в България и работят за престижни медии. Други избраха различен професионален път, но продължават да използват уменията, които са придобили.

Поканили сме едни от най-добрите български журналисти, както и специални гости от чужбина. Кандидатите трябва да владеят свободно английски език, затова и кандидатстването е само на този език. Организаторите покриват всички разходи за път, храна и настаняване.

Темата, която учениците ще отразяват през тази година, е „Глобални предизвикателства, местни проявления: как глобалните проблеми засягат моята общност“.

Научете повече и кандидатствайте за летния лагер по журналистика: срок 15 април

Стипендиантска програма „Отвъд границите: Журналистика от и за младежи“ ще даде възможност на десет младежи от България и също толкова от Румъния да влязат в ролята на репортери за няколко месеца, както и да общуват и обменят опит с връстници от съседната страна.

Участниците ще се включат в два практически семинара – един в България и един в Румъния, ще работят с опитни журналисти и редактори от региона и ще могат да подготвят журналистически материал, който ще бъде публикуван на три езика.

Организаторите – Асоциацията на европейските журналисти в България, в партньорство с румънското младежко издание Gen Revista – покриват всички разходи по пътуването, настаняването и участието в проекта. Инициативата се финансира от проект PROTEUS на Трансатлантическата фондация, съфинансиран от Европейския съюз.

Научете повече и кандидатствайте за стипендиантската програма „Отвъд границите: Журналистика от и за младежи“ : срок 25 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights