26.05.2024 | 2:59

Две изложби откриват в следващите дни в галериите на КЦ „Двореца“ край Балчик

На 23 април от 11:00 ч. се открива изложбата „Красотата между два свята“ с картини от миди на Златка Божилова. Можете да я видите до 6 май в галерия „Тихото гнездо“.
Когато приключва професионалната си кариера като преподавател по технически дисциплини, г-жа Златка Божилова решава да започне курсове в студия по живопис, иконопис и фото и видео заснемане. Всичко това ѝ дава идеи да започне да твори и така се поставя началото на нейните изключителни картини от мидички и морски материали. Не са много творците в арт-пространството, които създават произведения на това уникално и нетрадиционно изкуство. Вдъхновение за творбите ѝ е морето и неговата непреходна красота, затова от всяка нейна картина струи енергия, светлина и изящество. Зад гърба ѝ са вече над 15 самостоятелни изложби – в „Арт-салон“, Радио Варна; в Археологически музей-гр. Варна; в гр.Белослав; в Регионална библиотека „П.Р.Славейков“ – Варна; в Общински културен институт (музей) – гр. Бяла и др. Нейни произведения се популяризират в национални и международни онлайн медийни издания. На „Двореца“ тя гостува за втори път.


От 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия „Тунела“ в ДКИ КЦ „Двореца“ можете да видите изложбата на младата художничка Дарина Пенева, а откриването на тази „Цветна феерия“ ще се състои от 17:00 ч. на 26 април.
Дарина Пенева e самоука художничка, който влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала.
Любими нейни персонажи са цветята – в пейзажи, натюрморти, както и абстрактни. Във втората си изложба включва творби не само с цветя, но и с портретни елементи. Използва смесена техника като нанася цветовете с четки и шпатули върху платно и порцеланови чинии. Използва структурни пасти, позлата и различни други малки предмети. Обича да отделя внимание на всеки детайл.
Дарина Пенева е дарявала картини за благотворителни каузи с цел събиране средства за скъпоструващо лечение. Нейни творби украсяват домове и офиси в цяла България, а също и в Англия, Норвегия, Нидерландия, Испания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights