23.07.2024 | 14:08

Две награди за Студио „ЗОНЕЛИ“ от Националния конкурс „Морско конче“ – Варна

През изминалия уикенд на 22-ри и 23-ти юни в град Варна се проведе XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „МОРСКО КОНЧЕ“ 2024.
От петима представители на Студио „ЗОНЕЛИ“ – Добрич в този форум, двама се завръщат с награди. Отличията са особено ценни, като се има предвид, че в този конкурс, независимо от броя участници в една възрастова група, се връчват само по едно първо, едно второ и едно трето място, както и две поощрения.
Голяма гордост за вокалния педагог Елена Карабельова е първото място на Ивайла Михайлова, която се представи в трета възрастова група. Тя впечатли журито с вокално майсторство, сложност на репертоара и отлично сценично присъствие. Ивайла имаше и честта да бъде един от малкото участници в Гала концерта.
Другото отличие за Студио „Зонели“ е поощрителната награда за Виктория Михайлова във втора възрастова група. Да се добереш до една от шестте награди бе особено трудно в тази група, в която се представиха 29 малки певци от цялата страна.
Професионалното жури бе петчленно с председател Доно Цветков – композитор и членове: Славин Славчев – певец, победител в музикални реалити формати, вокален педагог; Яница Кънева – певица, полуфиналист от последния сезин на „Гласът на България“; Виктория Динкова – VICK, певица, член на селективния екип на „Гласът на България“; Атанас Кателиев – певец, победител в „Гласът на България“ 2019 г.
Тазгодишното издание на конкурса „Морско конче“ събра талантливи деца и младежи от много градове на страната: Варна, Търговище, Шумен, Добрич, В. Търново, Враца, Бургас, Пловдив, Нови Пазар, София, Видин, Русе, Плевен, Нова Загора, Горна Оряховица и др.
Участниците преминават през две селекции . След подаване на видеозаписи се допускат най-пеещите до присъствения етап. Има и второто пресяване – като измине първият конкурсен ден се изнася списък с тези, които ще се представят и с втора песен на следващия ден.
Националният конкурс „Морско конче“ има дългогодишни традиции и се е утвърдил като един от най-престижните форуми от този род в страната.
Организатори са Министерство на образованието и науката, Община град Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс – гр. Варна.
Проследните няколко години събитието се провежда в Младежки дом – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights