23.04.2024 | 13:44

Хореографът Неделя Ганчева заплита семейни „Връзки“ в „Топлоцентрала“

Фотограф: Зоя Стоянова

Танцовият спектакъл е съвместна работа с  младата трупа на Драматичния театър в Търговище

На 5-ти ноември и 3-ти декември от 19:00 ценителите на танцовия театър в София ще имат за първи път възможността да се срещнат с камерното бижу „Връзки“.

Спектакълът е дело на дебютиращата хореографка Неделя Ганчева, която обаче с лекота и задълбоченост повежда младите изпълнители Благица Стоименова, Давид Крумов, Лора Недялкова и Радослав Радев в едно поетично пътешествие из дебрите на семейните обвързаности.

Неделя е завършила Театър на движението в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което учи една година в Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид (RESAD).

„Разглеждам семейството като свързаност и приемственост. Ядрото, към което неизбежно се връщаме и се опитваме да разберем, дори и да не приемаме. Като пъпна връв, която нямаме търпение да обтегнем, да скъсаме дори, но винаги имаме нуждата да знаем къде е била хвърлена и да сме сигурни, че в другия ѝ край някой винаги ще ни чака.”, споделя хореографката относно фокуса на спектакъла.

Заглавието е част от репертоара на Държавен драматичен театър – Търговище, попадайки в сезон 2022/2023 с тема „Семейството“, а изпълнителите са актьори от трупата на театъра, които страстно се хвърлят в предизвикателството и успяват да изградят силно асоциативни образи с телата и присъствието си.

Така важната за всяко танцово представление музика е поверена на композитора Бояна Зарева. Тя ще може да бъде чута в Камерната сцена на ДТ – Търговище на 26 октомври и в Зала 2 на Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ – София на посочените дати през ноември и декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights