05.03.2024 | 5:48

Двойно повече деца участват в Академията на г-жа Опера

Двойно повече тази година са децата в Академията на госпожа Опера. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Яница Нешева от академията за млади таланти към Държавна опера-Пловдив. Тя е създадена през 2016 година по идея на Нина Найденова, директор на кулктурната институция.

„От 2016 година ние работим за приобщаване на детската публика към оперното изкуство. Децата всяка година са все повече и повече. Ние имаме школи по актьорско майсторство, вокална група, балетна трупа и ателие по танци и творчество. Миналата година при нас имахме 80 деца, а тази година те са двойно повече – над 150“, обясни Яница Нешева.

Най-малкото дете в академията е на 4 годишна възраст, а най-голямото на 14. Те се включват в спектаклите на Държавна опера-Пловдив заедно със свездите на спектаклите.

„Това е много привлекателно и зареждащо за тях, тъй като те имат възможност директно да контактуват и общуват с артистите на операта“, обясни още Яница Нешева.

Първият за тази година спектакъл на Академията на госпожа Опера е на 13-ти януари, когато зрителите ще видят обновения мюзикъл „Снежанка и седемте джуджета“. Най-гледаният детски спектакъл на Опера Пловдив е в още по-мащабен формат с участието на 50 деца.

Специален гост е Марияна Арсенова, която ще бъде в ролята на Царицата. Режисьор е Георги Динев, диригент – Павел Ваклинов, а костюмите и сценографията са дело на Гергана Мантърлиева.

Източник: БНР Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights