14.06.2024 | 17:50

Десетки театрални спектакли, танцови пърформанси и концерти ще има по време на годишната среща на IETM в София

Снимка: Ангел Радилов, "Подиум"

Близо 50 заглавия – театрални спектакли, танцови пърформанси и концерти, ще има по време на годишната среща на IETM в София, съобщават организаторите. Те ще бъдат представени в „Топлоцентрала“, както и на сцените-партньори на събитието, сред които Yalta Art Room, Народен театър Иван Вазов, I AM Studio, „Дерида“ и сетивен театър „Портал“.

По време на събитието посетителите ще имат възможност да се запознаят с различни панели и дискусии, ориентирани към артистичната общност, както и да се включат в специалната туристическа обиколка, която представя независимите сцени в града. Гид в артистичната обиколка ще бъде Стефан Прохоров – председател на Асоциацията за свободен театър.

На 12 юни „Топлоцентрала“ е събитието Re(W)rite. Можем ли да разширим границите на интимността, дори и при срещата с идеално непознати? Зрителите ще получат своя отговор в този human specific пърформанс край реката, близо до „Топлоцентрала“. Вечерта ще продължи със спектакъла „Еуфория на болестта или прекрачване на микроскопичните граници“. Междувременно, „Прислужниците“ от Жан Жене ще провокира публиката в Yalta Art Room. Сцената на I AM Studio ще представи „От какво се страхува Вирджиния Улф“, изследвайки сложността на Улф като една от най-известните фигури в съвременната литература. В късните часове на деня посетителите на „Топлоценрала“ ще видят Exhibits – театрална инсталация на открито, One-Two – пърформанс на Кристиан Бакалов, и други авторски спектакли.

На 13 юни сетивен театър „Портал“ представя „Art Office – портокалите и любовта към…“, а „36 маймуни“ – „37 клечки кибрит“. Същия ден е визуалният танцов спектакъл „Фрактус“, „Морфин“ по Михаил Булгаков и „Шило“ на Яница Атанасова.

На 14 юни „Хаха импро“ ще представи своята импровизация, въвличайки публиката в забавни ситуации и неочаквани сюжети. Темите за вътрешната, лична корупция, важните и често невидими за чужди очи решения, които могат да променят посоката на човешкия живот, ще бъдат разгледани в „Решението“. „Леонс и Лена“ от Георг Бюхнер ще заговори за „парадокса“ на властта, а спектакълът „Хипотетично“ ще потърси нова връзка между условностите на сцената. Същия ден ще има и концерт на Иво Димчев.

Последният ден от програмата ще завърши със спектакъла  „В тъмното“, танцовия спектакъл „Зад теб“ и „Странно“ на Деян Гергиев.

Както писа БТА, над 400 организации и индивидуални артисти от над 60 държави ще пристигнат в София за предстоящата годишна среща на IETM. Фокусът на срещата тази година е подсказан от заглавието Burn In, Burn Out, което идва с предизвикателствата за независимия артист в Европа и у нас. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights