14.06.2024 | 19:18

Десет представления ще участват в комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“ в Шумен

Десет представления ще участват в комедийния театрален комедии

фестивал „Тодор Колев“, който ще се състои от 25 до 30 юни в Шумен, съобщиха домакините му от Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в областния град. 

Спектаклите, които ще могат да се гледат на сцената на шуменския театър са: „Диканка“ на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, „Недовършена пиеса за механичен нож“ на Yalta Art Room, Театрален джемсешън „За ЧУДОиМИР“ на Нов български университет, „Първият дневник“ на City Mark Art Center, „Да, господин премиер“  на Аркадия Фюжън Арт, „Клетка за пеперуди“ на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна, „Банкови кризи и наказания“ на Държавния куклен театър в Стара Загора, „Мартин, Данчо и майка им“ на Драматичния театър „Н. О. Масалитинов“ в  Пловдив, „Седемте стола“ на Драматичния театър в Ловеч и „Дабъ дешил ине“ на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен“, отбелязват от културната институция в града, откъдето все още не са обявили програмата на фестивала.

Повече от 200 младежи от театрални трупи в страната участваха в XV-ото издание на Националните ученически театрални празници, носещи преди името на Тодор Колев, които се състояха от 29 до 31 март в Шумен.

Осем театрални състава участваха онлайн в XIV-ото издание на Националните ученически театрални празници „Тодор Колев“ в Шумен през 2022 г. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights