11.12.2023 | 18:21

Джаз фест – Казанлък е част от програмата на Празниците в Долината на тракийските царе

Осмото издание на Джаз фест – Казанлък ще се състои в края на месеца и ще бъде част от програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе. Това съобщават организаторите от Община Казанлък в официалната си фейсбук страница. 

В програмата на традиционния за града джаз фестивал са включени редица събития, които ще започнат на 24 и ще продължат до 27 август.

С музикални изпълнения ще се включат Биг Бенд Стара Загора, Миро Найденов Бенд, Мими Николова и Самуел Евтимов и други. В Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде представена биографична книга за основателя на Международния джаз фестивал в Банско д-р Емил Илиев, а в парк “Тюлбе” ще бъде прожектиран филмът “Апокалипсис до поискване” на местния режисьор и сценарист Петър Марчев. За втора поредна година фотографът Константин Зайков, който снима световни и български джаз изпълнители, ще представи своя самостоятелна изложба. 

В програмата са включени още музикална лектория с водещ Здравко Петров от Българското национално радио, а в парк „Тюлбе“ ще се състои и Третият национален конкурс “Поети с китара”. 

Както БТА съобщи, програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе, организирани от Община Казанлък, ще започне на 23 август и ще продължи до 3 септември и ще включва разнообразни културни събития, представящи тракийския бит и култура. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights